Neamț: Ninsori și carosabil umed în Moldova. Cum se circulă pe drumurile naționale

La acest moment, circulația pe drumurile naționale din zona Moldovei se desfășoară normal, fără evenimente cauzate de starea vremii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Carosabilul este umed, cu porțiuni de zăpadă frământată în strat de maximum 2 cm în toată regiunea. Ninge ușor în toate județele Moldovei, cu viscol la sol în județele Botoșani și Suceava.

Pe timpul nopții, la nivelul DRDP Iași s-a acționat cu 188 de autoutilaje și s-au răspândit 894,25 tone material antiderapant.

Temperatura aerului este cuprinsă între -3 grade la Bacău și Focșani și -6 grade la Piatra Neamț și Câmpulung Moldovenesc.

La nivel național, Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită ca urmare a vreunui eveniment rutier sau a vremii nefavorabile, iar valorile de trafic sunt scăzute în prezent pe majoritatea şoselelor de viteză.

În ceea ce priveşte condiţiile meteo-rutiere pe arterele principale, informăm că ninge în prezent pe Autostrada A2 Bucureşti-Constanţa, de la kilometrul 193 până la Autostrada A4 Ovidiu-Agigea şi pe toată lungimea acesteia, fără viscol, carosabilul este acoperit cu un strat subţire de zăpadă. Se acţionează cu utilaje şi material antiderapant. Ninge uşor şi pe Autostrada A1 Sibiu-Deva, între kilometrii 238-309, precum şi pe DN 7 Valea Oltului, însă momentan nu sunt depuneri de zăpadă pe carosabil. Pe Autostrăzile A1 Bucureşti-Piteşti, A3 Bucureşti-Ploieşti, precum şi pe DN 1 în staţiunile de pe Valea Prahovei nu sunt precipitaţii, carosabilul este curat, iar valorile de trafic sunt scăzute.

În continuare se menţin cele patru drumuri naţionale cu circulaţia întreruptă, din diferite cauze, respectiv:

1. DN2L, în Soveja, judeţul Vrancea, la kilometrul 59+900, ca urmare a precipitaţiilor abundente care au dus la prăbuşirea dalei de beton a podului, pe toată lăţimea căii de rulare;

2. DN7C (Transfăgărăşan), de la kilometrul 104 (Piscu Negru, judeţul Argeş) până la kilometrul 130+800 de metri (Bâlea Cascadă, judeţul Sibiu), conform regulamentului de funcţionare a drumului şi din cauza instabilității atmosferice la altitudine, ce poate produce fenomene meteorologice extreme în orice moment;

3. DN12B, în Slănic Moldova, judeţul Bacău, pe tronsonul kilometric 16+450-17+500, unde, la intrarea în localitate s-a produs o cedare a terasamentului de drum, ce a dus la surparea acestuia pe o lungime de 3 metri. Traficul rutier se desfăşoară pe urmatoarea rută ocolitoare: DN12B km 16+450 – str. Vasile Alecsandri – DN12B km 17+500 şi retur, cu o restricţie de tonaj de 7,5 tone. Şi tot pe acest drum, dar pe tronsonul 0+452 – 0+487, din cauza unei alunecări de teren ce a dus la tasarea platformei carosabilului, circulaţia se desfăşoară pe ruta ocolitoare: DN12A km 103+000 – str. 1 Mai – str. Răducanu – str. Podu de Fier – str. Tiseşti – str. Semicercului – str. Bradului – intersecţie cu DN12B km 2+000 şi retur;

4. DN67C (Transalpina), din cauza căderilor de zăpadă, închis pentru toate categoriile de autovehicule pe tronsonul Rânca (Gorj) – Obârşia Lotrului (Vâlcea), între kilometrii 34+800 de metri şi 59+800 de metri.

PUBLICITATE