Neamț: Nichita Stănescu, evocat de Biblioteca Județeană, la 85 de ani de la naștere

La Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț este evocat Nichita Stănescu, la 85 de ani de la naștere (31 martie 1933), în cadrul mai multor manifestări dedicate poeziei și personalității acestuia.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Pe holul principal al Bibliotecii, Secția de împrumut carte pentru adulți „Mihail Sadoveanu“ a organizat o expoziție de carte Nichita Stănescu, pe care doritorii o pot vedea și în primele zile ale săptămânii următoare.

Vineri, 30 martie, Biblioteca Județeană va primi vizita elevilor din clasa a IX-a D de la Colegiul Național „Petru Rareș“ Piatra-Neamț, coordonați de prof.dr. Olimpia-Magda Iftimie, care, de la ora 12:00, vor evoca marele poet sub genericul „Cu Nichita… pe glob și prin vreme“.

Miercuri, 28 martie 2018, aniversarea lui Nichita Stănescu a fost sărbătorită în Secția de carte pentru copii și ludotecă „Ion Creangă“, unde au fost invitați elevi din clasele a VI-a B și a VII-a B de la Liceul Teologic Ortodox „Sf. Împărați Constantin și Elena“, coordonați de prof. Marilena Țăpuc.

Marți, 27 martie 2018, Nichita Stănescu a fost sărbătorit la Filiala „Vasile Conta“ din cartierul Mărăței a Bibliotecii Județene „G.T. Kirileanu“, începând cu ora 11.00, cu participarea elevilor de la clasele a XI-a B și a XII-a B de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu“, coordonați de prof. Monalisa Simion. Bibliotecara Irina Miron a făcut o scurtă prezentare a vieții și operei poetului, iar bibliotecarul Dan Dumitru Iacob a recitat din versurile lui Nichita Stănescu. Elevii au avut astfel ocazia să pătrundă în universul poetic al celui care-și făcea următorul autoportret: „Eu nu sunt altceva decât/ o pată de sânge/ care vorbește“.

PUBLICITATE