NEAMȚ: Nemțean dat în urmărire internațională, prins în Marea Britanie

Un bărbat căutat la nivel internațional de către autorităţile române a fost predat poliţiştilor nemţeni.

La data de 8 noiembrie, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, sprijiniţi de cei din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, au preluat de la autorităţile judiciare din Marea Britanie un nemţean de 39 de ani, dat în urmărire internaţională.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Bărbatul din Piatra Neamţ, poseda mandat de executare a pedepsei închisorii pentru un an şi 6 luni, emis de Judecătoria Piatra-Neamţ, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Neamț, în luna iulie 2010, bărbatul ar fi determinat, cu intenţie, alte persoane să sustragă din incinta unei societăţi comerciale din localitatea Săvineşti, aproximativ 100 de coli de tablă în valoare de 10.000 de lei.

De asemenea,  în perioada septembrie – octombrie 2010, aceleaşi persoane au sustras 36 de bare de fier beton din curtea unei alte societăţi comerciale din localitatea Săvineşti, în valoare de 3.000 de lei şi ulterior, folosind chei potrivite au pătruns în curtea societăţii comerciale, de unde au sustras bunuri din fier şi inox, cauzând un prejudiciu în valoare de 27.000 de lei.

Bărbatul a fost predat pe aeroportul Otopeni de către poliţiştii nemţeni unei escorte aparţinând Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, fiind introdus în Penitenciarul Rahova.

PUBLICITATE