NEAMȚ: Nemțean amendat cu 20.000 de lei pentru că a părăsit locuința

Un bărbat din Neamț, care se afla în izolare la domiciliu, au fost sancționat pentru că a părăsit locuința cu o amendă de 20.000 lei.

Potrivit unei informări transmise de Instituția Prefectului județului Neamț, Serviciul de Control în Sănătate Publică a efectuat verificări în teren și în cele două situații s-a constatat că s-a încălcat „art. 34 lit. m din HG 857 din 2011 referitoare la nerespectarea de către persoane fizice, suspecţi şi convalescenţi de boli transmisibile, contacţi şi purtători sănătoşi de germeni patogeni, precum şi de către persoane juridice a măsurilor prevăzute de normele în vigoare, în scopul prevenirii şi combaterii bolilor transmisibile.”

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În astfel de situații, sancțiunea prevăzută este amendă de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru persoanele fizice. 

„S-a aplicat sancțiunea maximă în cazul unui cetățean din localitatea Oglinzi, județul Neamț” – au mai transmis, în informare, reprezentanții Prefecturii. 

La această dată, în județul Neamț se află în carantină 4 persoane și sunt în autoizolare la domiciliu 352 de persoane, în 54 de localitați.

Din cele patru persoane aflate în carantină, două teste au ieșit negative pentru infecția cu coronavirus iar în cursul acestei zile se recoltează cel de-al treilea test.

PUBLICITATE