Neamț: Muniție neexplodată din al Doilea Razboi Mondial, asanată de pompieri

Marți, 03.07.2018, ora 10:37, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre faptul că în localitatea Trifești a fost descoperit un element de muniție. La locul evenimentului s-a deplasat echipa pirotehnică formată din 2 subofițeri cu o autospecială pirotehnică.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

A fost descoperită o grenadă de mână defensivă. Grenada provine din al doilea Război Mondial şi a fost descoperită de către șeful SVSU Trifești, pe malul pârâului Valea Neagră, în urma efectuării unor lucrări de curățare a albiei.

Echipa pirotehnică a verificat zona cu detectorul de metale pe o suprafaţă de 200 m2  şi nu a mai descoperit alte elemente de muniţie.

Marți, 03.07.2018, ora 13:33, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre faptul că în localitatea Frunzeni comuna Costișa a fost descoperit un element de muniție. La locul evenimentului s-a deplasat echipa pirotehnică formată din 2 subofițeri cu o autospecială pirotehnică.

A fost descoperit un proiectil perforant trasor cal. 47 mm. Muniția provine din al Doilea Război Mondial şi a fost descoperită în livada din curtea unei locuințe personale în urma efectuării unor lucrări de întreținere.

Echipa pirotehnică a verificat zona cu detectorul de metale pe o suprafaţă de 300 m2  şi nu a mai descoperit alte elemente de muniţie.

PUBLICITATE