NEAMȚ: Municipiul Piatra-Neamț se înfrățește cu o localitate din Sicilia

Consilierii locali ai municipiului Piatra-Neamț vor avea de votat la ședința ordinară de joi, 26 septembrie, un proiect de hotărâre privind: înfrățirea municipiului Piatra-Neamț cu orașul Santa Croce Camerina din Provincia Ragusa, Regiunea Sicilia (Italia)

Deși în proiectul de hotărâre se vorbește despre oraș, atât pe Wikipedia cât și pe siteul propriu, această localitate este prezentată drept o comună din sudul Italiei, ce face parte din Provincia Ragusa, Sicilia.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Are o populație de 9500 locuitori, ieșire la Mediterană, iar turismul este unul dintre punctele de atracție ale localității.

Momentul înfrățirii pare să prindă pe picior greșit administrația italiană, care se află în mijlocul unui scandal, prin schimbarea majorității politice din cadrul consiliului local.

Promisiunile electorale au fost ignorate mizerabil, nu avem răspunsuri în ceea ce privește securitatea și serviciul public de apă… Nu există decât o singură cale, aceea de a demisiona cu toții și să oferim cetățenilor din Santa Croce posibilitatea de a avea o nouă administrație”, este mesajul lui Salvatore Capello, unul dintre cei mai vocali aleși locali.

PUBLICITATE