NEAMȚ: Municipiul Piatra-Neamț are Plan Urbanistic General actualizat

Municipiul Piatra-Neamț are finalizat și aprobat, începând de miercuri, noul Plan Urbanistic General al orașului, cel mai important document urbanistic al unei localități, care va avea o valabilitate de 10 ani.

Noul PUG a primit, ieri, vot favorabil în Consiliul Local Piatra-Neamț, fiind printre puținele municipii din țară care au un PUG actualizat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Planurile Urbanistice Generale cuprind reglementări și regulamente de urbanism locale pentru întreg teritoriul orasului, delimitează suprafețele intravilane și extravilane, stabilesc regimurile de înaltime ale cladirilor, categoriile de folosință ale diverselor zone și cuprind norme generale pentru documentațiile ulterioare de urbanism de rang inferior.

Finalizarea noului PUG reprezintă și un suport important pentru dezvoltarea orașului, un sprijin pentru cetățeni dar și pentru companiile care vor să investească în Piatra Neamt.

Mulțumesc echipei tehnice din primărie pentru efortul depus în ultimii ani în realizarea noului PUG și colegilor din consiliu local pentru votul favorabil exprimat astăzi. – a declarat, ieri, primarul Dragoș Chitic

PUBLICITATE