NEAMȚ: Moldova Classic Rally se va desfășura în Neamț în zilele de 7 și 8 iunie. Vezi programul

Moldova Classic Rally a fost conceput ca o acțiune regională și este organizat anual în diferite județe ale Moldovei prin inițiativa filialelor județene a Retromobil Club Romania.

Ediția inaugurală a avut loc în județul Iași în anul 2015. Pe rând, în următorii ani, au găzduit astfel de evenimente județele Vaslui, Bacău și Suceava.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În consecință, și numărul participanților a crescut și s-a diversificat, fiind prezenți tot mai mulți competitori din alte zone ale țării decât din Moldova.

A cincea ediție a Moldova Classic Rally se va desfășura în județul Neamt în zilele de 7 și 8 iunie 2019. Moldova Classic Rally este unul din cele 7 evenimente care compun Campionatul de Competiții de Regularitate pentru Vehicule Istorice (CCRVI).

Evenimentele tip „Competiții de Regularitate“ care alcătuiesc C.C.R.V.I. sunt competiții de regularitate ce se desfășoara în etape pe baza timpilor și a vitezei medii impuse.

Pe durata fiecărui eveniment participanții trebuie să se supună codului rutier în vigoare, iar viteza medie pe etapă nu poate depăși 50 km/h.

În județul Neamț, Moldova Classic Rally 2019 se va derula pe un traseu de 350 de kilometri și va avea o distanță totală a Testelor de Regularitate de aproximativ 180 de kilometri.

Acest lucru presupune că nici o mașină nu va rula pe șosele din alte județe decât cele din Neamț, chiar dacă în prima rundă a primei zile de concurs mașinile vor parcurge un traseu între municipiul Roman și orașul Târgu Neamț și ar fi fost posibilă trecerea prin județul Iași.

Organizatorul a căutat astfel un traseu care va duce concurenții pe la Hanu Ancuței, după care prin Tupilați și Păstrăveni, prin Humulești prin fața Casei Memoriale „Ion Creangă“, și cu sosire în Târgu Neamț.

PROGRAM

Vineri, 07.06.2019
ETAPA 1
START – Roman (Primărie) – ora 10:00
SOSIRE – Târgu Neamț (Stadion Cetatea)
Expoziție mașini de epocă: ora 13:00 – ora 15:30 (Parcare Stadion Cetatea)

ETAPA 2
START Târgu Neamț (Stadion CETATEA) – ora 15:30
SOSIRE Piatra Neamț (Parcare Hotel Central Plaza) – ora 19:00
Expoziție mașini de epocă: ora 20:00 (Parcare Hotel Central Plaza)

Sâmbătă, 08.06.2019
ETAPA 3
START – Piatra Neamț (Curtea Domnească) – ORA 10:00
SOSIRE – Bicaz (Parcare PORT Bicaz)
Expoziție mașini de epocă: ora 12:15 – 14:30 (Parcare Port Bicaz)

ETAPA 4
START – Bicaz (Port Bicaz) – ora 14:30
SOSIRE – Piatra Neamț (Curtea Domnească) – în jurul orei 18:00
Expoziție mașini de epocă: ora 20:00 (Parcare Hotel Central Plaza).

PUBLICITATE