NEAMȚ: Moarte suspectă fără rezolvare de mai bine de un an

Un caz de moarte suspectă în județul Neamț pare că nu mai are rezolvare de mai bine de un an de la producerea tragediei.

Pe 21 februarie 2019, un bărbat de 58 de ani, din județul Neamț, a fost găsit decedat și cu o bucată de beton dintr-un podeț căzută peste el.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Bărbatul a fost văzut ultima dată în seara de 20 februarie 2019, după ce a plecat de la un local din sat și se deplasa spre casă.

El a fost găsit a doua zi dimineață, în jurul orei 8:00, căzut într-un șanț. La acea dată, una dintre supoziții ar fi că după ce a căzut, bărbatul ar fi încerat să se ridice, s-ar fi prins de bucata de beton din podeț, iar aceasta a căzut peste el. Oamenii spun că bucata de beton era ruptă după un accident rutier care a avut loc în zonă în urmă cu mai bine de un an de zile. (vezi articol și FOTO – AICI)

Noi detalii despre acest caz au fost transmise, în exclusivitate pentru evz.ro, de avocata Gianina Vera Poroșnicu, din Iași, apărătoarea familiei victimei.

Potrivit sursei citate, expertiza tehnică efectuată în acest caz arată că vinovată de producerea acestui accident ar fi Direcția Județeană a Drumurilor și Podurilor care nu a luat măsuri de asigurare a stării tehnice a infrastructurii rutiere.

Din cauza circulației intense a autoturismelor de mare tonaj și a îngustării acostamentului în zona respectivă, pietonul s-a deplasat pe capul de pod unde a început traversarea unei dale de beton rupte și nelipite.

Ca urmare a acțiunii excentrice a greutății pietonului asupra dalei de beton nelipită, având suprafata mai mare decât capul de pod, pietonul a căzut în albia pârâului care traversează localitatea Tepeseni și DN 12C”, se arată în raportul de expertiză publicat de sursa citată.

Înălțimea de la care a căzut pietonul a fost de 1,5 metri. „Muchia plăcii de beton a căzut peste toracele, cavitatea bucală și nazală a pietonului Suciu Ion provocându-i sufocarea acestuia, urmată de deces.

Vinovat de producerea accidentului se face și DJDP care nu a luat măsuri de asigurare a stării tehnice a infrastructurii rutiere, adică a podetului, prin nerespectarea prevederilor art 5, alin 2 din OUG 195/2002 actualizată”, se mai arată în raport.

Evoluția dosarului a fost lentă, acesta nefiind nici până în prezent soluționat.

Mai multe puteți citi AICI

PUBLICITATE