NEAMȚ: Mesajul fostului prefect, Daniela Soroceanu: „Munca mea nu se oprește aici…”

Daniela Soroceanu a fost schimbată din funcția de prefect al județului Neamț, în ședința de Guvern de marți, 10 decembrie, cu George Lazăr. (vezi articolul AICI)

Potrivit deciziei Guvernului României, Daniela Soroceanu se va întoarce pe postul de secretar al Consiliului Județean Neamț.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Redăm, mai jos, mesajul transmis de Daniela Soroceanu:

A fost, de departe, cea mai mare onoare a vieții mele să fiu în slujba oamenilor, ca prefect al județului Neamț.

Munca mea nu se oprește aici, eu nu mă voi opri aici. Voi fi cu dumneavoastră, ca Secretar general al Județului, ca funcționar public devotat comunității noastre, ca simplu cetățean care își dorește respect și corectitudine din partea autorităților.

Rugămintea mea de acum este să continuăm să credem. Să continuăm să credem în ceea ce am spus la început de mandat, acum 1 an și 9 luni, și anume că: “Doar uniți, suntem o forță!”.

Este esențial să continuăm să credem, nu în puterea mea de a schimba ceva, ci în puterea voastră că putem schimba comunitatea noastră în bine, politicienii și politica intereselor de grup în interesul cetățeanului de rând!

Când ei vorbesc de funcții și putere, cine mai vorbește pentru dumneavoastră dacă nu chiar noi?!

Cât despre decizia Guvernului de astăzi, părerea mea personală este ca o ofensă adusă termenului juridic de Funcționar Public.

Un funcționar public de carieră, și, mi-aș permite să spun că există destui oameni de valoare în instituțiile publice din Neamț, care este plătit din banii cetățenilor, va lucra pentru cetățeni și va putea fi tras la răspundere de cetățeni, cum este și normal.

Dar un funcționar public făcut peste noapte de un partid, cui va răspunde? Va răspunde cetățenilor pe care nu da doi bani?! Sau partidului unde are carnetul?

Un om care nu lucrează pentru cetățeni, dar care muncește pentru politicieni și politică, nu va putea fi acceptat niciodată de comunitate. Respectul se câștigă, muncind zi de zi, cot la cot cu oamenii de rând.

Dar, vorbele lui Barbu Ștefănescu Delavrancea sunt mai mult decât relevante pentru cotidianul nostru: „au scăpat de sub zăpoare, lenea, răutatea și trufia ce or să meargă în lume și or să cuprindă minți neștiutoare…”.

PUBLICITATE