NEAMȚ: Mediere pentru terenurile din Neamț care au „aterizat” în Iași

Miercuri, la sediul Institutiei Prefectului – Județul Iași, împreună cu Iosif ȘOICAN, primarul comunei Doljești, am semnat Protocolul prin care s-a soluționat FAVORABIL cererea cetățenilor din comuna Doljești, județul Neamț, de a intra în posesia terenurilor de pe raza județului Iași. – informează prefectul județului Neamț, Daniela Soroceanu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Concret, zeci de locuitori ai comunei Doljesti, deși au titluri de proprietate emise de cei din Neamț, figurează cu terenurile pe raza județului Iași. Este vorba despre niște titluri care conțin greșeli de redactare și amplasament, iar proprietarii terenurilor nu le puteau intabula.

În perioada imediat următoare, se vor finaliza actele prin care cetățenii din Doljești vor beneficia de dreptul lor de proprietate asupra terenurilor moștenite.

Astfel s-a încheiat o situație litigioasă care a trenat de peste 20 de ani în administrația celor două județe.

Este un moment, aș putea spune istoric, pentru nemțenii care nu au putut de atâta vreme să se bucure de dreptul lor legal de proprietate. Mulțumesc domnului Marian ȘERBESCU, Prefect al Județului Iași, pentru sprijinul acordat și domnului Gheorghe VĂLEANU, primar al comunei Ion Neculce, pentru deschiderea de care au dat dovadă. În aceeași măsură, felicit reprezentanții O.C.P.I. Neamt și Iași, cât și pe toți specialiștii implicați în efectuarea procedurilor interne de fond funciar, de restituire a proprietăților private, din cele două județe“, a declarat prefectul județului Neamț, Daniela SOROCEANU.

PUBLICITATE