NEAMȚ: Medicii șpăgari din Spitalul Județean au libertate deplină

Magistrații Tribunalului Neamț au decis în ședința de astăzi, 22 ianuarie, ca medicii ortopezi din Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, acuzați de luare de mită, să fie scoși de sub control judiciar.

„Solutia pe scurt:
În baza art. 242 alin. 1 Cod procedură penală revocă măsura controlului judiciar luată faţă de inculpaţii N C, B G, G F, B G şi B G, (…). Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în şedinţa publică din 22 ianuarie 2020.” – notează decizia instanței.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Astfel medicii Constantin Nanu, Florică Guţu, Grigore Berea, Ghenadie Bucătaru şi Gheorghe Borş au libertate deplină.

Reamintim că totul a început pe 5 martie 2019, când lucrătorii DGA au efectuat 7 percheziţii, dintre care două la sediul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț şi au pus în executare 5 mandate de aducere față de tot atâtea persoane suspectate de săvârșirea unor fapte de corupție. (vezi articolul AICI)

Inițial, patru dintre medici au fost arestați preventiv, iar un al cincilea a fost plasat sub control judiciar. (vezi articolul AICI) Între timp au fost în arest la domiciliu, ulterior fiind plasați sub control judiciar.

Vezi și NEAMȚ: Cum au decurs descinderile la Spitalul Județean

PUBLICITATE