NEAMȚ: Măsuri de siguranță pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat

Inspectoratul de Poliţie Județean Neamț a dispus măsuri suplimentare astfel încât pe perioada desfăşurării examenelor să nu fie înregistrate evenimente care să afecteze siguranţa elevilor.

Întrucât în perioada 18 – 21 iunie, se va desfășura Evaluarea Naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a, polițiștii Inspectoratului de Poliție al județului Neamț vor dispune o serie de măsuri în vederea asigurării unei intervenții operative atunci când se aduce atingere normelor de conviețuire socială prin acte, gesturi, manifestări și fapte antisociale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Polițiștii vor asigura și însoțirea transportului lucrărilor scrise de la centrele de examen la centrele zonale de evaluare.

De asemenea, în perioada 1- 4 iulie, se vor desfășura probele scrise ale Examenului de Bacalaureat, fiind dispuse măsuri cu caracter preventiv, menite să asigure ordinea publică, astfel încât elevii să beneficieze de un climat de linişte şi normalitate în zona centrelor de examinare.

În perioada următoare, urmează a se desfășura și Examenul național de definitivare în învățământ pentru cadrele didactice și Concursul național de ocupare a posturilor didactice din învățământul preuniversitar.

Astfel, peste 160 de polițişti se vor afla în zona adiacentă instituțiilor de învățământ, precum şi pe traseele de deplasare înspre şi de la acestea, pentru depistarea şi dispunerea măsurilor legale față de persoanele care, prin comportamentul sau activitățile desfăşurate, ar putea afecta climatul de siguranță publică.

De asemenea, polițiştii rutieri vor asigura fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor rutiere şi a ambuteiajelor.

Inspectoratul de Poliţie al judeţului Neamț urează succes tuturor candidaţilor înscrişi la examen!

PUBLICITATE