NEAMȚ: Măsură în premieră la un spital din Neamț. Asistenți medicali doar cu diplomă de bacalaureat

Candidații care doresc să fie asistenți medicali la Spitalul de pneumoftizologie Bisericani vor trebui să prezinte la înscriere și diploma de bacalaureat. Măsura nu se aplică în celelalte spitale din județul Neamț.

Spitalul din Bisericani a schimbat condițiile de înscriere la concurs, pentru posturile de asistent medical.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Potrivit directorului medical al instituției, Cristina Atănăsoaie, candidații înscriși la concurs vor trebui să prezinte, pe lângă diploma de absolvire a unei școli postliceale sanitare, diploma de bacalaureat.

Măsura nu se aplică și la celelalte spitale din Neamț.

La Spitalul Județean de Urgență din Piatra-Neamț, cât am fost eu manager, se cerea. Mi se pare normal ca un asistent medical să aibă diplomă de bacalaureat.” – ne-a declarat directorul medical al Spitalului de pneumoftizologie Bisericani, dr. Atanasoaie-Iacob Cristina Daniela.

La școlile postliceale, elevilor li se cer ca, până la finalul celor 3 ani de școală, să aducă și diploma de bacalaureat, pentru a li se elibera diplomele de asistent. Totuși, legea prevede ca pentru înscrierea într-o postliceală sanitară, diploma de bacalaureat nu este obligatorie.

Directorul medical al Spitalului de pneumoftizologie Bisericani consideră ca această măsura ar trebui să fie impusă în toate spitalele.

Eu zic că un asistent medical trebuie să știe de toate. Să scrie, să citească, să lucreze pe calculator și să aibă bacalaureatul luat. Asta e părerea mea” – ne-a mai spus Cristina Atănăsoaie.

PUBLICITATE