NEAMȚ: Mașina Google Street View ajunge la Piatra-Neamț în această vară

Cinci noi maşini Google Street View vor străbate România în această vară, pentru a actualiza imaginile din ţara noastră disponibile pe Google Maps Street View.

Preluarea de noi imagini va demara la începutul lunii iunie şi se va concentra pe cele mai importante oraşe din România şi zonelor adiacente: din Bucureşti şi Ilfov, Braşov şi Valea Prahovei, Constanţa şi litoralul Mării Negre şi până la Iaşi, Piatra Neamţ, Cluj-Napoca, Târgu Jiu, Timişoara şi Arad.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Anul acesta, imaginile vor fi preluate de noile maşini Google Street View, care utilizează cea mai recentă versiune de cameră pentru imagini la 360o. Noua tehnologie de fotografiere utilizată de maşinile Google permite realizarea unor imagini mai precise şi de calitate.

Echipele Street View vor avea la dispoziţie pentru preluarea de imagini şi dispozitivul trekker.

Acesta va fi folosit în 31 de oraşe din România, printre care și Piatra-Neamț, pentru fotografierea trotuarelor, zonelor pietonale, parcurilor şi altor obiective publice unde maşinile nu au acces.

Dispozitivul trekker este un rucsac pe care este montat cel mai nou model de cameră Steet View pentru preluarea de imagini 360o. Trekker-ul este dus în spate de un operator, iar camera fotografiază automat în timp ce acesta merge.

Serviciul Street View este disponibil în România începând din anul 2010, când au fost publicate primele imagini din cele mai importante oraşe pe Google Maps. Acoperirea Street View la nivelul întregii ţări s-a realizat în 2012, atunci când au fost preluate imagini de pe 40.000 de km de drumuri, 39 de oraşe şi sute de obiective turistice.

Street View este un serviciu popular oferit de Google Maps, în prezent fiind disponibil în mai mult de 85 de ţări, inclusiv în Arctica şi Antarctica. În Street View, oamenii pot vedea imagini la 360° din numeroase locuri ale lumii, fie şosele, oraşe, monumente istorice, repere culturale, natură sălbatică (pe pământ, pe sau în apă) şi chiar spaţiu. Serviciul este disponibil şi în Google Earth şi pe aplicaţia Google Maps pentru telefoanele mobile.

PUBLICITATE