Neamț: Mașină cu lemne, confiscată. Dosar penal pentru fals în înscrisuri şi fals informatic

În dimineața zilei de 12.11.2017, polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Urecheni au identificat pe DJ 155N, în comuna Ţibucani, un ansamblul de vehicule format dintr-un autotractor şi semiremorcă, din care se descărca lemn în depozitul aparţinând unei societăți cu profil exploatare material lemnos.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat că pentru semiremorca susmenţionată nu există cod unic generat de aplicaţia specifică supravegherii transporturilor de materiale lemnoase – Wood Tracking.
În cauză s-a solicitat sprijinul specialiștilor din cadrul Serviciului de Ordine Publică-Biroul de Combaterea Delictelor Silvice şi Direcţia Silvică Neamţ.

Ca urmare a inventarierii materialului lemnos, a rezultat un volum de 30,641 m.c. cherestea răşinoase descărcat, în valoare 16454,20 lei și de 8,40 m.c. cherestea răşinoase aflați în depozit.
Polițiștii au luat măsura sancţionării contravenţionale a societății care a efectuat transportul, cu suma de 10.000 lei dispunându-se în acelaşi timp măsurile complementare de confiscare a volumului de 30,641 m.c. cherestea răşinoase şi a vehiculelor cu care s-a săvârșit contravenția.

Totodată polițiștii au constat că, ulterior momentului verificării efectuate de lucrătorii de poliţie în bazele de date, a fost eliberat un aviz de însoţire secundar pentru marfa transportată, fapt pentru care s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals informatic. 

PUBLICITATE