NEAMȚ: Masa unui bolnav, 3.77 lei la Spitalul Județean de Urgență din Piatra-Neamț

În medie, mâncarea unui bolnav la Spitalul Județean de Urgență din Piatra-Neamț este de 11,32 de lei pe zi. Dacă un pacient mănâncă de trei ori pe zi, rezultă că o singură masă are un cost mediu de 3,77 lei.

Norma de hrană pe pacient în Spitalul Județean, costul mediu total pe zi de spitalizare, pe primul semestru al anului este de 11 lei și 32 de bani. – a declarat Cătălin Chiţei, administrator public al judeţului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Costul mediu total pe zi este în funcție de secție și sunt pacienți care primesc hrană de 19 lei, ceea ce înseamnă că unii bolnavi primesc la cele trei mese pe hrană de mai puţin de 11 lei pe zi.

Nu noi stabilim componența hranei la Spitalul Județean de Urgență din Piatra-Neamț, avem doi nutriționiști, doi medici care se ocupă și calculează ponderea calorică pentru fiecare afecțiune și pentru fiecare secție. – a mai spus Cătălin Chiței.

Mă preocupă foarte mult problema mesei bolnavilor. Doamna ministru a spus aşa: „Dacă pe bolnav nu-l cercetezi cu empatie, dacă nu-i oferi curăţenie, medicaţie, hrană, înseamă că-ţi baţi joc de el”. Deci hrana reprezintă o problemă. Atunci am apelat la colegul meu, managerul de la Bacău, la Adi Popa. Am stat de vorbă cu el şi atunci el mi-a spus că a găsit o soluţie foarte bună, de preambalare în caserole a mesei, individualizate, care se serveşte la pacient. (…) A luat această atitudine, ca hrana să fie la vedere, să fie pe cod de bolnav, lucru pe care îl vom face şi noi cu acceptul Consiliului Judeţean, să luăm o maşină de preambalat şi să ne implicăm mai mult. (…) Nouă ne lipsesc nişte supervisori care să controleze un pic și oamenii au fost lăsaţi un pic aşa, de capul lor, şi pe la bucătărie şi peste tot. Cu cât vom intensifica nişte controale şi vom pune lucrurile la punct în protocoale, atunci vom vorbi despre altceva. – a declarat managerul Spitalului Județean, Codruț Munteanu.

PUBLICITATE