Neamț: Marșul Unirii la Piatra-Neamț (FOTO-VIDEO)

Marșul Unirii, o retragere cu torțe dedicată Centenarului, la care au participat peste 1000 de elevi, a încheiat o zi plină de activități culturale la Piatra-Neamț.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Între orele 9:00 – 13:00 s-a desfășurat, la Cinema Dacia, concursul interactiv „Centenar România Piatra-Neamț” la care au participat toate unitățile de învățământ din municipiu (clasele IV-a, gimnaziu și liceu). Între orele 15:00 – 17:00, unitățile de învățământ invitate au realizat, la cinematograful Dacia, programe artistice tematice. 

Momentul cel mai spectaculos al zilei de joi, 29 noiembrie, după o zi plină de activități deosebite dedicate Centenarului Marii Uniri a fost Marșul Unirii.

Aproximativ 1000 de elevi, profesori dar și alte persoane au mers de la Curtea Domnească spre cimitirul Eroilor, pe trada Ștefan cel Mare, unde fanfara Liceului de Arte a interpretat Imnul României și alte cântece dedicate acestui eveniment.

La întoarcere, s-au aprins 100 de torțe care au fost purtate de 100 de elevi de la Colegiul Național „Petru Rareș” și Colegiul Național „Calistrat Hogaș”.

Evenimentele de joi, au fost realizate de către Colegiul Național „Petru Rareș” în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean și Primăria Piatra-Neamț și au fost coordonate de doamna profesor Dorina-Luminița Drexler.

PUBLICITATE