NEAMȚ: Marcel Vela, dat în judecată de şeful Poliţiei Neamţ

Fostul șef al Poliției Neamț, Paul Tablan, a dat în judecată Ministerul Afacerilor Interne (prin ministrul Marcel Vela), cerând anularea demiterii sale. 

Paul Tablan, cere, prin procesul intentat la Tribunalul Neamț, suspendarea ordinului de demitere, până la judecarea pe fond a cauzei privind solicitarea de anulare a demiterii sale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Fostul inspector şef al Poliției Neamţ consideră că ordinul de destituire, semnat de ministrul Marcel Vela pe 27 noiembrie 2019, este ilegal pentru că a fost dat în timp ce era în concediu medical şi pentru că era retroactiv.

Reamintim că ordinul de demitere din funcţie emis pe 27 noiembrie 2019 s-a bazat pe faptul că fostul inspector şef al IPJ Neamţ nu mai deţinea certificat ORNISS.

În acest moment, comisarul şef Paul Tablan este pus la dispoziţia inspectorului şef al IPJ Neamţ şi se află în concediu de odihnă.

Paul Tablan a deţinut funcţia de inspector şef al IPJ Neamţ în perioada 2010 – 2019.

Prin dispoziție a inspectorului general al Poliției Române, începând din data de 3 decembrie, comisarul-șef de poliție Catană Neculai a fost împuternicit, pe o perioadă de 6 luni, să asigure îndeplinirea atribuțiilor funcției de adjunct al șefului Inspectoratului de Poliție Județean Neamț. (vezi articolul AICI)

PUBLICITATE