Neamț: În mai puțin de 24 de ore, cinci conducători auto prinși sub influența alcoolului

În mai puțin de 24 de ore, polițiștii au identificat, în trafic, cinci conducători auto care se aflau sub influența alcoolului, trei dintre aceștia refuzând recoltarea de probe biologice

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În seara zilei de 08.07.2017, orele 19.10, polițiștii din cadrul Secției de Politie Rurala Gârcina au oprit în trafic o femeie de 47 de ani, din Piatra Neamț în timp ce conducea un autoturism pe DN 15 C, în localitatea Dobreni. Cea în cauză a refuzat să fie testata cu aparatul etilotest, deși emana halenă alcoolică motiv pentru care, a fost condusă la Spitalul Județean de Urgenta Piatra Neamt,în vederea recoltării probelor biologice, însă a refuzat și această procedură.

Un alt conducător auto, surprins în trafic de polițiști, a refuzat testarea cu aparatul etilotest și recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. Acesta a fost depistat în flagrant, în jurul orei 20.40, în timp ce conducea un autoturism pe DN 15C, în localitatea Dobreni, având dreptul de a conduce suspendat.

În jurul orei 22.20, polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Săvineşti, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza localităţii Izvoare, au observat în trafic, pe Str. Florilor, un autoturism, al cărui conducător auto a oprit şi a părăsit autoturismul încercând să se sustragă de la control. Acesta a fost prins și identificat în persoana unui bărbat de 37 de ani, din Piatra Neamț, care emana halenă alcoolică. Polițiștii l-au testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv și l-au condus la Spitalul Județean Neamț pentru recoltare de probe biologice, însă a refuzat prelevarea de probe în vederea stabilirii alcoolemiei.

În noaptea de 09/10.07.2017, ora 00.26, polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Ştefan cel Mare au oprit un autoturism, pentru control, în localitatea Tupilaţi, pe DJ 208G. Conducătorul auto, un tânăr de 26 de ani, din Războieni emana halenă alcoolică și a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind pozitiv.

Un alt tânăr aflat sub influența alcoolului a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe str. Primăverii din mun. Roman. Polițiștii rutieri l-au testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a indicat o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cei doi conducători auto au fost conduși la unități medicale, unde le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În toate cazurile cercetările sunt continuate de polițiști sub aspectul săvârșirii infracțiunilor la regimul rutier, cea mai mare valoare a concentrației de alcool în aerul expirat fiind de 1,25 mg/l.

PUBLICITATE