NEAMȚ: Lucian Todosia propus Cetățean de Onoare al municipiului Piatra-Neamț

Articolul continuă după anunț

Consilierii ALDE din Piatra-Neamț au depus astăzi, 11 aprilie, un proiect de hotărâre privind acordarea titlului de Cetățean de Onoare al Municipiului Piatra-Neamț domnului Lucian Todosia.

Lucian Todosia lucrează ca vânzător de ziare de la 18 ani și îl puteți găsi în zona centrală a oraşului Piatra Neamţ, lângă Librăria Mioriţa. (vezi articolul AICI)

Proiectul de hotărâre va fi votat la următoarea ședință de Consiliu Local.

În Piatra-Neamț peste 80 de personalități au fost numite Cetățeni de Onoare. Lista cu cei care au primit această distincție, până în anul 2015, poate fi consultată AICI. Din anul 2015, au fost numiți Cetățeni de Onoare: Aurel Baesu, Adrian Rugina, Elena Botez, Ionut Stefanescu, Gheorghe Bunghez, Viorel Tudose, Dumitru Bezem, Corneliu Dan Borcia, Gheorghe Vadana, Daniel Sandu și Emil Nicolae.

Cetățean de onoare este un titlu onorific acordat de autoritățile unei localități unei persoane a cărei activitate sau existență este legată în mod deosebit de viața localității sau pentru talentul și serviciile deosebite aduse de aceasta localității.

De obicei, titlul se acordă unor personalități din domeniul culturii, artei, științei, învățământului sau sănătății, dar și unor sportivi și oameni de afaceri care au valoare, competență, moralitate recunoscute de către comunitatea locală, au avut o contribuție deosebită la dezvoltarea și la creșterea prestigiului localității sau al țării pe plan național și internațional, persoane care, prin acțiunile lor, au contribuit la preîntâmpinarea producerii de evenimente deosebit de grave, în cazuri de calamitate naturală sau situații de urgență sau care au contribuit la salvarea de vieți omenești etc. – notează Wikipedia.