Neamț: Liberalii se află în „chinurile facerii” pentru lista viitorilor parlamentari

Liberalii nemțeni urmează să se întâlnească în ședința care va stabili candidații pentru Camera Deputaților și Senat și, într-o oarecare măsură, poziția fiecăruia pe listă.

Mugurel Corneliu Cozmanciuc, marele pierzător al alegerilor locale, are o mare problemă: pe cine va pune pe locul 3 la Camera Deputaților?

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Atât de mulți au primit asigurări de la Cozmanciuc că vor fi pe loc eligibil, încât e foarte interesant de văzut cine va fi norocosul.

Dacă se păstrează rezultatele de la locale, liberalii nemțeni pot spera la 1 post de senator și 3 de deputați. Cum primele locuri de la Cameră sunt rezervate lui Cozmanciuc și Laurențiu Leoreanu, îmbulzeala pentru locul 3 va fi deosebit de animată.

La Senat, există și posibilitatea ca Eugen Țapu-Nazare să reușească să-și păstreze locul, asta dacă are sprijinul conducerii centrale.

Totuși, dacă e să-i dăm crezare lui Ludovic Orban, care dorește tineri, fețe noi și „fresh”, oameni care să aducă voturi, senatorul Țapu ar fi exclus total din calcule.

Cert este că la alegerile parlamentare funcționează de minune locurile „cu taxă”, un obicei vechi, întâlnit la mai toate partidele politice.

Așadar, pentru locul 3 la Camera Deputaților se bat mai mulți, cu șanse fiind prefectul George Lazăr, Mihai Archip, Daniel Vasiliu, Vasile Panaite, Florin Hopșa și alte persoane care au primit ”binecuvântarea” lui Cozmanciuc că vor fi pe locuri eligibile.

După ce lista de candidaturi este definitivată în ședința Biroului Politic Județean, aceasta pleacă la București, unde, mai pot exista modificări.

Deputatul Laurențiu Leoreanu, persoana cu ceea mai mare notorietate și intenție de vot din PNL Neamț este la primul mandat de deputat, în timp ce ieșeanul Mugurel Cozmanciuc și Eugen Țapu au deja câte două mandate la activ și ar putea intra în categoria „dinozaurilor politici”.

PUBLICITATE