Neamț: La mulți ani, Draga Olteanu Matei! Actrița împlineşte 85 de ani

Născută la Bucureşti pe 24 octombrie 1933, Draga Olteanu Matei este una dintre cele mai apreciate actriţe de comedie din România. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Reprezentantă a generației de aur a teatrului românesc, Draga Olteanu Matei are un palmares foarte bogat. A jucat în 90 de filme, în peste 50 piese de teatru și 100 roluri în Televiziune.

A făcut o carieră plină de succes și în Televiziune unde a avut apariții memorabile în programele de varietăți și de Revelion. A făcut un cuplu memorabil cu regretatul Amza Pellea jucând-o pe Veta, soția lui Nea Marin, în numeroase show-uri TV și în filmul artistic „Nea Marin miliardar”.

După pensionarea sa din Teatrul Național (2007) s-a retras la Piatra Neamț. A devenit oficial pietreancă la începutul lunii septembrie 2007, când a obţinut buletin de Piatra Neamţ. La 25 octombrie 2007, i-a fost acordat titlul de Cetăţean de onoare al municipiului Piatra Neamţ.

Iubitorii de film, admiratori ai actriţei Draga Olteanu – Matei, sunt invitaţi la o întâlnire cu marea artistă şi cu unul dintre filmele ei de mare succes – „Patima”. Evenimentul va avea loc astăzi, 24 octombrie (ora 18:00) la Cinema Dacia din Piatra-Neamț

Seara aniversară de miercuri (24 octombrie) face parte din cadrul proiectului cultural DRAGA OLTEANU MATEI – PORTRET CINEMATOGRAFIC, care cuprinde o serie de şapte zile de întâlniri cinematografice, care va debuta luni, 22 octombrie, cu prezentarea filmului „Iarna bobocilor” şi se va încheia duminică, 28 octombrie cu „Dumbrava minunată”.

PUBLICITATE