NEAMȚ: Județul Neamț a pierdut Cheile Bicazului în primă instanță

S-a dat o primă decizie în ce privește disputa teritorială asupra zonei Cheile Bicazului.

Zona este revendicată atât de județul Neamț, cât și de Harghita, iar o primă decizie a procesului strămutat în 2013 la Tribunalul Prahova a fost dată zilele trecute.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Judecătorii prahoveni s-au pronunțat în favoare autorităţilor din Harghita:

Anulează procesul-verbal avînd ca obiect stabilirea traseului hotarului administrativ, emis în anul 1998. Stabileşte linia de hotar dintre teritoriul administrativ al oraşului Gheorgheni şi teritoriul administrativ al comunei Bicaz-Chei, astfel: DN 12 Gheorgheni (DN 1) – Lacul Roşu – limita Jud. Neamţ 0 + 000 32 + 32,000 Km., conform Hotărîrii nr. 540/2000 din 22/06/2000“, se arată în soluţia pe scurt a instanţei.

Borboly Csaba, preşedintele CJ Harghita, a reacţionat imediat după aflarea deciziei, proclamînd victoria:

Am cîştigat! După aproape 10 ani de litigii, se soluţionează o dispută la graniţă. strîmtorii Békás (Cheile Bicazului, n.r.) de către judeţul Neamţ nu a fost tolerată de Consiliul judeţean Harghita“, a susţinut şeful CJ Harghita printr-o postare (video) din Facebook, şi pe blogul său. – notează Monitorul

Astfel, potrivit primei decizii a intanței, Cheile Bicazului aparţin în totalitate de judeţul Harghita: adică, de la Gheorgheni mergând spre Neamţ o distanţă de 32 de kilometri, trecând de staţiunea Lacu Roşu, şi coborând serpentinele spre comuna Bicaz Chei.

Sentința nu este definitivă iar instituţiile din Neamţ o pot ataca.

Mai multe puteți citi aici:  Monitorul

PUBLICITATE