NEAMȚ: Jandarm condamnat pentru insubordonare

Un jandarm din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț a fost pedepsit la 6 luni de închisoare cu suspendare de magistraţii Tribunalului Militar Iaşi, care au admis recent acordul de recunoaștere a vinovăţiei încheiat de Ioan B. cu procurorii. 

(…) admite acordul de recunoaștere a vinovăției nr. 259/P/2019 din 04 septembrie 2019, încheiat între inculpat și Ministerul Public – Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iași și, în consecință (…) stabilește pedeapsa de 6 (șase) luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de „insubordonare” (…) amână aplicarea pedepsei, pe durata termenului de supraveghere de 2 ani. – notează decizia instanței care nu este definitivă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Judecătorii militari l-au obligat pe jandarm să presteze muncă în folosul comunității pe o perioadă de 30 de zile la una dintre instituțiile: Primăria Piatra-Neamț sau DGASPC Piatra-Neamț.

Potrivit procurorilor militari, bărbatul este încadrat la Jandarmeria Neamț, Detasamentul 1 Mobil, grupa Acțiuni Speciale Antiteroriste, ca subofițer activ, din 1 ianuarie 2007, și îndeplinește funcția de subofițer operativ principal.

Conform realitateadeiasi.net, pe 26 iulie 2019, în timpul unei activități de pregătire colectivă, în cadrul aplicației tactice, atunci când jandarmul efectua exercițiile fizice respective, era nesigur în mișcări, incoerent, se clătina și părea a fi sub influența băuturilor alcoolice.

Mai mult, i-a adresat cuvine jignitoare comandantului grupei și a refuzat să execute ordinele acestuia.

Într-un final, în fața comandantului detașamentului, jandarmul a raportat că în seara anterioară a consumat băuturi alcoolice până la o ora foarte târzie, iar, pe fondul oboselii acumulate și al stării psihice, a recunoscut ca i-a adresat ofițerului cuvinte și expresii jignitoare.

PUBLICITATE