NEAMȚ: ITM: O persoană a decedat și 15 au fost rănite

O persoană a decedat și 15 au fost rănite, în luna februarie 2019, potrivit unui raport al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Neamț.

Conform ITM Neamț, în perioada 1-28 februarie, inspectorii au efectuat 263 de controale, ocazie cu care s-au constatat 333 de deficienţe în domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă şi s-au dispus tot atâtea măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate, aplicându-se 164 de sancţiuni contravenţionale din care 8 amenzi în cuantum de 358.000 lei si 139 de avertismente contravenţionale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

7 inspectori de muncă din cadrul compartimentului SSM au realizat 111 vizite de control şi evaluare la unităţi economice şi au aplicat în total 123 de sancţiuni contravenţionale in cuantum de 37.000 lei.

Analiza situaţiei accidentelor de muncă:

La ITM Neamţ au fost comunicate 16 evenimente, din care 15 cu incapacitate temporară de muncă (cădere la acelaşi nivel/de la mică înălțime, utilizarea necorespunzătoare a echipamentelor de muncă, accident de traseu, cauze patologice) si 1 eveniment soldat cu deces (cadere de la inaltime).

PUBLICITATE