NEAMȚ: ITM – 18 accidente de muncă, 3 soldate cu deces

În luna decembrie 2018, la Inspectoratul Teritorial de Muncă Neamţ au fost comunicate 18 accidente de muncă, dintre care 15 cu incapacitate temporară de muncă (cădere la acelaşi nivel/de la mică înălțime, utilizarea necorespunzătoare a echipamentelor de muncă, accident de traseu) si 3 evenimente soldate cu deces.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Două victime au murit după ce au fost lovite de arbori care s-au prăbușit, una a fost strivită de un echipament de muncă.

În aceeași lună 7 inspectori de muncă din cadrul compartimentului Sănătății și Securității în Muncă au realizat 95 vizite de control şi evaluare la unităţi economice şi au aplicat în total 62 de sancţiuni contravenţionale.

În total,în decembrie 2018, s-au efectuat 235 de controale, ocazie cu care s-au constatat 262 deficienţe în domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă şi s-au dispus tot atâtea măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate, aplicându-se 68 de sancţiuni contravenţionale din care 3 amenzi în cuantum de 8.000 lei si 65 de avertismente, informează ITM Neamț.

PUBLICITATE