NEAMȚ: ISJ Neamț a inaugurat Centrul de Formare a cadrelor didactice Moldova

Inspectoratul Şcolar Judetean Neamţ a inaugurat Centrul de Formare a cadrelor didactice Moldova, amplasat în oraşul Târgu-Neamț, strada Mărăşeşti, nr. 175, în data de 18.11.2019.

Centrul de Formare „Moldova” are un istoric sinuos pe parcursul timpului, piatra sa de temelie fiind pusă în anul 1999, fiind aprobat prin acordul Ministerului Finanţelor ca obiectiv de investiții local, numit „Spațiu pentru practica şcolară la Grupul Scolar Agricol Ion Creangă”, Târgu-Neamț, obiectiv compus din două corpuri cu destinația de spații de cazare, de preparare și servire a mesei, de depozitare alimente şi corpul de vestiare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În anul 2001, din considerente financiare, investiția a fost încredinţată Ministerului Educației și Cercetării în vederea finanțării de la bugetul de stat, moment în care s-a schimbat şi denumirea în „Centrul de Formare Cadre Didactice zona Moldova – Târgu-Neamt”.

În prezent, Centrul de Formare „Moldova” a fost deschis datorită investiției Ministerului Educației și Cercetării în reabilitarea acestuia, precum şi datorită cedării de către Primăria Oraşului Târgu-Neamț a unei suprafete de 7.500 de mp. teren aferent centrului de formare.

Odată cu inaugurarea generosului spațiu dedicat formării profesorilor, seria acestor activități a debutat cu formarea continuă a inspectorilor şcolari, pe tema proiectelor europene și pe parcursul întregii săptămâni vor avea loc activităţile de formare prin cercuri pedagogice ale directorilor/directorilor adjuncți din județul Neamț.

Spațiul de formare va fi deschis comunităţii nemțene, în special, dar şi altor instituții din ţară care vor solicita servicii de acest tip.

PUBLICITATE