NEAMȚ: Isabela Stănescu s-a calificat în finala „Românii au talent” (VIDEO)

Pietreanca Isabela Stănescu s-a calificat în finala emisiunii-concurs „Românii au talent”

În cea de-a doua gală live a emisiunii „Românii au talent“, ce a avut loc vineri, 24 mai, pietreanca Isabela Stănescu a interpretat Actul Final al Violetei din La Traviata a lui Giuseppe Verdi. Prestația ei a fost aplaudată în picioare de jurații emisiunii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Înainte de a urca pe scenă, Isabela a subliniat încă o dată că este mândră de originile sale şi a precizat că le este profund recunoscătoare părinţilor săi pentru toată susţinerea.

Sunt ţigancă şi sunt mândră de asta. Niciodată n-o să-mi fie ruşine de apartenenţa mea la etnie. Niciodată n-o să-mi fie rușine de familia mea, de rudele mele.

Fac parte dintr-o familie de țigani autentici, căldărari. Eu le sunt foarte recunoscătoare părinţilor mei pentru că m-au crescut, m-au educat şi m-au lăsat să-mi urmez visul. Tata este foarte avangardist … mama e puţin mai tradiţionalistă, dar se dă după tata.

Dacă nu aveam părinţi atât de mişto nu aş fi ajuns niciodată unde sunt acum, cred că aş fi fost deja măritată.

Părinţii mei au făcut foarte multe sacrificii pentru mine, mai ales în comunitate, deoarece ce fac eu este destul de greu de acceptat într-o comunitate foarte tradiţionalistă şi conservatoare“, a declarat Isabela.

Isabela a mărturisit că a fost copleşită după momentul de la audiţii, când a fost de asemenea aplaudată în picioare:

Am muncit foarte mult ca să ajung aici şi voi munci în continuare pentru a-mi atinge scopul, pentru a-mi împlini visul, acela de a cânta pe marile scene de operă ale lumii.

Momentan, cele mai importante performanţe ale mele ar fi cele din cadrul programului «Tinere talente» al Fundaţiei Principesa Margareta a României, unde am fost bursier şi am avut ocazia să concertez pe scena Ateneului, pe scena Teatrului Naţional Bucureşti.

Momentan ştiu o singură persoană care este de etnie romă din neam de căldărari şi care a urcat pe scena Ateneului: „eu“.

Dincolo de visul muzical, Isabela îşi doreşte să fie un exemplu pentru comunitatea ei şi astfel să încurajeze tinerii de romi să-şi urmeze visul.

Încerc să fiu un exemplu pozitiv pentru o comunitate întreagă. Comunitatea a privit ceea ce fac eu şi în mod pozitiv, şi în mod negativ ceea ce fac eu. Pentru romi sunt un soi de mini-extraterestru ca să spun așa.

De multe ori sunt mulţi care nu sunt de acord cu aşa ceva deoarece spun: «acum şi fetiţa mea îşi doreşte să facă ce face ea». Un sfat pentru părinţii din comunitate ar fi să-şi lase copiii să-şi urmeze visul, oricare ar fi el, şi să fie fericiţi“. – a mai spus pietreanca

După prestaţie și după ce a fost aplaudată în picioare de juriu, Florin Călinescu a mărturisit că a rămas fără cuvinte şi i-a făcut poate unul dintre cele mai frumoase complimente, comparând-o cu tenismena Simona Halep: „Excepţional, fără cuvinte pentru mine … Ceea ce este sublim pentru mine este de neînţeles …. Eşti o Simona Halep a operei, jur“.

„Isabela, să-mi spui, te rog, când ai următoarele spectacole pentru că vreau să mi le rezerv în calendar. Se tot pune întrebarea dacă aș cumpăra bilet la spectacol. Întrebarea este dacă găsesc…” – i-a spus Andi

„Mie mi-a venit în minte Angela Gheorghiu, un alt geniu al operei … Eşti minunată şi pe lângă talentul ăasta frumos al tău îmi place foarte mult mesajul pe care îl transmiţi, mi-a plăcut că ai încurajat alte fete să aibă curajul de a-şi urma visul. Eşti minunată și ești un exemplu“, i-a transmis Andra concurentei.

Asta îmi place mie la emisiunea noastră, că dincolo de momente foarte bune din punct de vedere tehnic, valoric, artistic, ceva în plus se întâmplă: se întâmplă că vin oameni care sunt adevărate exemple şi care inspiră prin asta. Dincolo de peformance-ul tău, cred că puterea exemplului pe care ne-o oferi este foarte importantă şi cred că de fiecare dată când tiparele se sparg, umanitatea evoluează în sine. Te-aş vrea în finală pentru vocea ta superbă şi pentru exemplul pe care îl dai, pentru că e preţios de-a dreptul“. – a mai completat Mihai Petre

Pentru finala care va avea loc vinerea viitoare, telespectatorii au votat patru finalişti iar juriul a avut şansa de a salva un concurent. Surpriza Isabelei a fost că alegerea juriului pentru cel de-al cincilea finalist să fie chiar ea.

Vezi și NEAMȚ: Isabela, mândria țiganilor din Piatra-Neamț, a ridicat juriul „Românii au talent” în picioare (VIDEO)

Mai jos, prestația Isabelei de vineri, 24 mai:

PUBLICITATE