NEAMȚ: Ionel Arsene, declarație ȘOC despre medicii șpăgari (VIDEO)

Ministrul sănătăţii, Sorina Pintea, a avut astăzi, 6 martie, la Piatra-Neamţ, o întâlnire cu managerii de spitale din judeţ şi primarii localităţilor care finanţează spitale, cu care a discutat despre master-planul pe sănătate

După întâlnire, ministrul Sănătăţii a ținut o conferință de presă, alături de președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene și prefectul județului Neamț, Daniela Soroceanu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În cadrul conferinței, preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene a avut o declaraţie incredibilă legată de cei 5 medici reținuți pentru mită:

Imediat ce au descins la Spitalul Judeţean cei de la DGA am fost sunat de către managerul spitalului. Mi s-a adus la cunoştinţă. Noi nu aveam ce să facem mai mult decât să stăm să vedem cum se desfăşoară lucrurile acolo.

În continuare, fără să iau apărarea nimănui, cred că orice om în România încă poate să beneficieze de prezumţia de nevinovăţie. Cred că hei-rupism-ul ăsta în plimba oamenii cu cătuşe prin faţa camerelor ar trebui să înceteze, pentru că metode din acestea bolşevice nu cred că mai au sens în anii noştri.

Cred că aceşti medici, dacă au greşit, vor fi traşi la răspundere, vor fi cercetaţi şi judecaţi. Dar cred că trebuie să ne uităm prima dată dacă nu cumva putem în pericol viaţa oamenilor.

Pentru că a lăsa o secţie întreagă doar în doi medici nu ştiu dacă a fost cea mai bună măsură pe care au putut să o ia cei care au intervenit acolo. Fără să apăr pe nimeni cred că prezumţia de nevinovăţie trebuie să funcţioneze“.

La scurt timp după declarația președintelui CJ Neamț, Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț a decis propunerea pentru arestare preventivă a patru dintre medici (vezi articolul AICI)

Reamintim că Ionel Arsene a trecut printr-un episod de arest preventiv şi judecat în dosare de corupţie.

PUBLICITATE