NEAMȚ: Ionel Arsene anunță pregătiri în forță pentru primirea pacienților infectați cu COVID-19 la Spitalul Județean (FOTO)

La Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț facem pregătiri în forță pentru primirea pacienților infectați cu coronavirus COVID-19, anunță președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene.

Se lucrează pentru amenajarea spațiului în care va fi montat sistemul real-time PCR și kitul pentru detecția COVID-19, care urmează să ajungă și vor fi achiziționate cu fonduri de la Consiliul Județean Neamț!” – a transmis președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene.

Potrivit acestuia, în curtea spitalului s-au instalat containere complete, legate la apă și canal, care vor fi mobilate pentru așteptare, eventual dirijare imediată a pacienților către Secția Infecțioase.

Etajul al II-lea al Secției de Boli Infecțioase este pregătit pentru tratarea pacienților care manifestă forme ușoare sau medii ale infecției cu coronavirus, iar la Neurochirurgie se face amenajare/ curățenie/ dotare pentru a putea fi internați pacienții infectați ce vor prezenta simptome mai grave și vor avea nevoie de ventilație mecanică!

Am făcut și fac apel la nemțeni să nu intre în panică! Fac tot ce ține de mine pentru ca Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț să aibă toate cele necesare pentru tratarea pacienților!

Sunt alături de cadrele medicale implicate în tratarea oamenilor infectați cu COVID-19, le mulțumesc pentru orice efort pe care îl depun pentru salvarea de vieți și le felicit pentru devotamentul lor!

Am încredere că vom depăși cu bine această perioadă grea! Vă rog, dragi nemțeni, fiți responsabili prin ceea ce faceți!

Stați în casă! Sunt specialiști care sunt la muncă pentru binele dumneavoastră!” – a mai precizat Ionel Arsene.