Neamț: Intervenții pentru o femeie în șoc anafilactic și 4 turiști rătăciți

O echipă a Serviciului Salvamont Neamț a intervenit, astăzi, în zona Cabanei Fântânele, cota 1240 m din Masivul Ceahlău în vederea acordării primului ajutor și transportului de urgență a unui caz grav de șoc anafilactic.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Victima, cu antecedente alergice, a fost înțepată de o albină de pădure.

Salvamontiștii au ajuns la cabană cu un ATV. Acolo i-au administrat victimei antihistaminice și oxigen, iar starea acesteia a început să se amelioreze.

După sosirea celei de-a doua echipe de salvamontiști, victima a fost transportată în Durău , unde a fost preluată de un echipaj SAJN, informează Serviciul Salvamont Neamț.

In jurul orei 16:30 am fost solicitati sa intervenim de urgenta in zona Cabanei Fantanele 1240 m unde o turista de 36 de ani din Iasi , alergica, prezenta simptomele unui debut de soc anafilactic in urma unei intepaturi de albina salbatica. 
Echipa de interventie 1 (interventie rapida) a plecat din Baza Salvamont Durau cu o autospeciala de tip ATV si a ajuns in 20 de minute la victima. Dupa administrarea de antihistaminice si oxigen starea acesteia s-a ameliorat dar in continuare prezenta simptomele unei reactii alergice puternice si s-a decis transportul cu UT 2000 si transferul catre unitatea mobila SAJN. Transportul a fost efectuat dupe ce echipa de suport a ajuns la caz.
Intre timp a fost asistat si un caz de ratacire a patru turisti din Iasi care pierdusera traseul marcat in zona Cascadei Duruitoarea.
Interventiile s-au terminat in jurul orei 18:30. – notează Salvamont Neamț

PUBLICITATE