NEAMȚ: Intervenție pentru un bărbat accidentat pe Ceahlău (FOTO)

Salvamontiștii din Neamț au intervenit astăzi, în jurul orei 15:00-16:00, într-o misiune de acordarea primului ajutor și transportul unui bărbat accidentat (prezenta o fractură de membru inferior) în masivul Ceahlău, în zona Polița cu Crini.

În zonă s-au deplasat două echipe de salvamontiști, una din baza Durău, iar cea de-a doua din baza Dochia.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Misiunea a fost grea, ținând cont de vremea extrem de nefavorabilă. vânt, ceață, lapoviță spre ninsoare, distanță mare pe care trebuia asigurat transportul pe targă.

Intervenția s-a terminat în jurul orei 19:00 când persoana accidentată a fost predată la autospeciala Serviciului de Ambulanță Județean Neamț.

Turistul, în vârstă de 44 de ani, din Bacău, bine echipat, cobora de la Cabana Dochia spre Izvorul Muntelui și în urma unei alunecări pe o porțiune înghețată a suferit o fractură de membru inferior.

Din cauza terenului înghețat, a vremii nefavorabile și a înclinației traseului, s-a intervenit cu două echipe, din Bazele Dochia și Durău.

Bărbatului i s-a aplicat o atelă vacumatică de ultimă generație și a fost transportat pe un UT 2000 cu sistem de frânare și sac termic până la punctul de întâlnire cu ambulanța. – informează Salvamont Neamț

PUBLICITATE