Neamț: Intervenție pentru salvarea a trei persoane rătăcite

Trei persoane care s-au rătăcit în masivul Ceahlău, la peste 1.200 de metri altitudine, au fost recuperate, în cursul nopţii (9-10 decembrie), de către salvamontişti, acţiunea fiind una extrem de dificilă din cauza întunericului, a animalelor sălbatice şi a temperaturilor negative.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Conform salvamontiștilor, cele trei persoane erau angajate la o firma ce efectua lucrări la o avarie electrică din zona vârfului Toaca. Aceștia au început să coboare după lăsarea întunericului și au rămas fără lumină la lanternele frontale, cu care erau dotați (probabil bateriile acestora fiind afectate de temperatura negativă).

Salvamontiștii au intervenit în regim de urgență maximă pentru ca frigul de peste noapte să nu le afecteze starea de sănătate sau animalele sălbatice, terenul accidentat și zăpada din zonă să nu le pună viața în pericol.

În jurul cotei 1.250 au pierdut traseul care-i ducea în Stațiunea Durău și au deviat pe un traseu care duce la Cascada Duruitoarea. Când și-au dat seama ca nu se mai pot orienta și după o zi de muncă la altitudine, efectele epuizării fizice au început să apară, au luat decizia corectă și au sunat la 112.

Echipa de intervenție i-a găsit în zona Poiana lui Nican, de unde au fost coborâți cu tot cu echipament, în Stațiunea Durău. Operațiunea a durat trei ore. – informează Salvamont

PUBLICITATE