NEAMȚ: Intervenție dificilă pentru salvarea unui bărbat rătăcit (FOTO)

Intervenție dificilă, azi-noapte, când echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Neamț, jandarmi și polițiști s-au mobilizat într-o misiune de căutare a unei persoane în zona Bisericani.

Totul a început în jurul orei 22:00, când un bărbat a anunțat prin apel la „112” că tatăl său, în vârstă de 69 ani, este rătăcit în padurea din zona Bisericani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Potrivit unor surse, bărbatul ar fi plecat dimineață la cules ciuperci și în jurul orei 18:00 și-a anunțat familia că se întoarcere spre casă. În jurul orei 22:00, văzând că nu mai ajunge, familia a sunat la „112”.

La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de pompieri, polițiști, jandarmi și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Alexandru cel Bun.

Echipajele de intervenție au reușit să i-a legătura cu bărbatul (care avea telefonul la el) și pentru că acesta nu a reușit să le indice locul exact în care se află, căutarea a durat aproximativ 2 ore. După ce l-au găsit, pentru că traseul era unul dificil, salvatorii au solicitat o barcă de salvare pentru a putea fi preluați.

Într-un final, bărbatul (era într-o stare bună cu o ușoară hipotermie) a fost preluat de un echipaj SMURD și transportat la Spitalul Județean de Urgență din Piatra-Neamț.

PUBLICITATE