Neamț: Indicatoare vandalizate pe Ceahlău

A fost un sfârșit de săptămână aglomerat pe Ceahlău și în Stațiunea Durău unde, în ciuda ploii reci și a plafonului de nori ce oferea turistului o vizibilitate de maxim 20m, cu greu s-au mai putut găsi locuri de cazare la vreun hotel.

Destul de aglomerat a fost și în zona înaltă unde noaptea s-au înregistrat -8 grade la Stația Meteo de la Baza Salvamont Dochia .

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Peste 70 de temerari de toate vârstele au ignorat vremea foarte proastă și au urcat pe Vârful Toaca , înnoptând la Cabana Dochia. Câteva traumatisme minore au fost înregistrate la punctele de prim ajutor salvamont , cel mai grav fiind o plagă profundă a unui copil care s-a tăiat într-o conservă”, informează Salvamont Neamț

Tot în acest weekend, pe Ceahlău, au fost vandalizate mai multe panouri de avertizare și indicatoare de traseu. O parte din indicatoarele de traseu și panourile avertizoare de la scările care urcă spre Vârful Toaca au fost înlocuite sau montate în acestă vară.

În altă ordine de idei, considerăm că acei minunați turiști care continuă să vandalizeze panourile avertizoare și indicatoarele de traseu ar putea să rămână în oraș, unde există o grămadă de astfel de indicatoare . Pentru hormoni masculini există meciuri de fotbal, unde poți urla , înjura , scuipa semințe și…. există jandarmerie”, este mesajul salvamontiștilor nemțeni.

PUBLICITATE