NEAMȚ: Inconștienți pe munte: „abia mai puteau vorbi” (FOTO)

Salvamontiștii nemțeni au intervenit aseară pentru acordarea primului ajutor și transportul unui grup de patru persoane aflate în stare avansată de epuizare în zona Valea Martin – Rupturi.

O persoană din grup avea și un traumatism de membru inferior.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Grupul de tineri, din Vaslui și Bârlad au fost recuperați și aduși în Stațiunea Durău iar accidentatului i s-au acordat îngrijirile necesare.

Fără echipament corespunzător, fără lanterne și cunoștințe elementare de orientare, tinerii au părăsit traseul marcat crezând că pot scurta drumul. 

Stimati turisti! NU PARASITI POTECILE TURISTICE!

Sunt cai de comunicatie amenajate ce traverseaza zone salbatice cu pericole multiple de la riscul caderii in gol la interactiunea cu animale salbatice . Atunci când confunzi muntele cu un club din Vaslui urmarile pot fi tragice.

Cand echipa de interventie de la Baza Durau i-a gasit la marginea unui parau, protagonistii interventiei abia mai puteau vorbi din cauza frigului, panicii, epuizarii si probabil in cateva ore hipotermia si-ar fi spus si ea cuvantul, agravand situatia acestui grup de tineri inconstienti.” – au transmis salvamontiștii

PUBLICITATE