NEAMȚ: Incendiul de astăzi: bărbatul ar fi încercat să-și dea foc (FOTO-VIDEO)

Cauza probabilă de producere a incendiului de astăzi, din comuna Alexandru cel Bun, a fost „acțiunea unor persoane iresponsabile (posibil autoincendiere)”, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Neamț.

Conform unor surse, bărbatul (în vârstă de aproximativ 40-45 de ani) a fost găsit în stare de ebrietate, pe scările locuinței.

Indiciile ar fi că bărbatul ar fi încercat să-și dea foc, butelia fiind găsită deschisă. Martorii susțin că bărbatul s-ar fi aciuat în locuința respectivă după ce proprietarii ar fi murit acum mulți ani.

Reamintim că pompierii nemțeni au intervenit în jurul orei 13:20, pentru stingerea unui incendiu la o locuință particulară în comuna Alexandru cel Bun, sat Bistrița.

La locul evenimentului s-au deplasat 4 echipaje de pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autocisternă, o autospecială complexă de intervenție și o ambulanță SMURD.

Sosiți la fața locului, pompierii au constat că flăcările cuprinseseră o construcție de aproximativ 30 metri pătrați, în interior fiind și o butelie de aragaz, care a fost evacuată de pompieri la timp.

Echipajul de paramedici SMURD au preluat un bărbat, conștient, pe care l-au transportat la spital.