NEAMȚ: Incendiu la un bloc din Piatra-Neamț, de la o siguranță improvizată (FOTO)

Pompierii nemțeni au stabilit cauza incendiului care a avut loc în această dimineață, la un bloc din municipiul Piatra-Neamț.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Neamț, cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind scurtcircuitul electric (siguranțe fuzibile improvizate)

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Reamintim că în această dimineață, în jurul orei 7:15, pompierii de la Detașamentul Piatra Neamț s-au deplasat, cu o autospecială de lucru la înălțime, două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, într-o misiune de stingere incendiu la un bloc de pe strada Aleea Ulmilor.

Potrivit ISU Neamț, incendiul se manifesta, cu degajare mare de fum, la un apartament situat la etalul I al imobilului.

28 de persoane (20 de adulți și 8 copii) s-au evacuat. Două persoane de la etajul al doilea au fost scoase de pompieri cu autoscara.

Două persoane, printre care și proprietara apartamentului (o femeie de aproximativ 73 de ani), care au suferit ușoare intoxicații cu monoxid de carbon, au fost transportate la spital de către echipajul SMURD.

De asemenea, echipajele de la Serviciul de Ambulanță au preluat 2 minori și un adult, cu atacuri de panică și ușor intoxicați cu fum, pe care i-a transportat la spital.

În jurul orei 7:15, incendiul a fost lichidat. În urma flăcărilor au ars bunuri materiale din bucătărie și hol.

PUBLICITATE