Neamț: Incendiu la o pensiune din localitatea Săvinești, în această dimineață (21 iulie)

Un incendiu a fost anunțat în această dimineață (21 iulie) la o pensiune din județul Neamț.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Conform primelor informații, pompierii nemțeni au fost anunțați în jurul orei 5:30 despre producerea unui incendiu la pensiunea Casa Drumețului, localitatea Săvinești.

La fața locului s-au deplasat 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă, o ambulanță SMURD, două autospeciale de intervenție și comandă, 1 ofițer și 14 subofițeri.

Incendiul se manifesta în zona barului la restaurantul pensiunii iar localizarea a fost rapidă datorită instalației de semnalizare în caz de incendiu care era montată la această pensiune.

Au fost distruse mai multe aparate electrocasnice: 5 frigidere, un expresor, o râșniță, un aparat de gheață, un calculator, o stație de sonorizare, o casă de marcat, o casă de imprimat note de plată, 10 scaune, o masă și barul din lemn.
De asemenea, au fost afectați cca. 25 metri din dușumeaua din lemn, parchetul și mocheta din două camere, tavanul de deasupra barului, mai multe băuturi, veselă, două aparate de aer condiționat, un televizor și 3 lămpi. Datorită fumului a mai fost afectat spațiul restaurantului dar și bucătăria, casa de scări și camerele de la etaj, pe o suprafața de cca 250 metri pătrați

Cauza probabilă a incendiului: aparat electric lăsat sub tensiune

Comunicat ISU Neamț: În această dimineaţă, la ora 05:31, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la o pensiune în localitatea Săvineşti, str. Chimiei. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat un ofiţer şi paisprezece subofiţeri cu trei autospeciale de stingere, o ambulanţă SMURD(EPA) şi două autospeciale de intervenţie şi comandă din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamţ şi un pompier voluntar din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Săvineşti. Forţele sosite la locul intervenţiei au constatat că incendiul se manifesta în zona barului din interiorul restaurantului.
În urma evenimentului au fost distruse mai multe aparate electrocasnice, mobilier din lemn, barul de lemn, fiind afectate cca. 25 mp duşumea din lemn, parchetul şi mocheta din două camere de cazare, tavanul din zona barului confecţionat din lemn şi rigips, mai multe băuturi alcoolice şi nealcoolice, două aparate AC, un TV, instalaţia de supraveghere. Din cauza fumului dens, au mai fost afectate spaţiul restaurantului, bucătăriei, casa de scări şi camerele de la etaj pe o suprafaţă de cca. 250 mp.
Împrejurarea determinantă a producerii incendiului a fost ,,aparate electrocasnice lăsate sub tensiune”.

PUBLICITATE