Neamț: Incendiu la o locuință particulară. O casă, anexa și un grajd, mistuite de flăcări

Joi, 19 aprilie, în jurul orei 11:00, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență „112”, despre producerea unui incendiu la o locuință particulară din localitatea Făurei, comuna Făurei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Comunicat ISU Neamț:
La locul intervenţiei s-au deplasat cinci echipaje de pompieri militari cu patru autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o ambulanţă SMURD de prim ajutor şi o autospecială de comandă din cadrul Detașamentului de pompieri Roman, fiind solicitaţi în sprijin şi 10 voluntari, cu un buldo-excavator, din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Făurei.
Până la sosirea forţelor de intervenţie a explodat o butelie de aragaz.
La sosirea forţelor de intervenţie, flăcările se manifestau cu violenţă la o fânărie, un grajd de animale, un depozit de cereale, o magazie şi la acoperişul casei de locuit.
În urma evenimentului, au ars acoperişul casei de locuit şi de la două anexe gospodăreşti confecţionate din astereală din lemn cu învelitoare din tablă, alte trei anexe, confecţionate din lemn, cu amprenta la sol de aproximativ 800 metri pătraţi, bunurile materiale aflate la interior, cca. 500 kg porumb, aproximativ 1000 kg lucernă, doi căţei şi trei găini.
Salvatorii romaşcani au reuşit să salveze alţi doi căţei aflaţi în interiorul anexelor.
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,efectul termic al curentului electric de la un aparat de reglaj defect(termostat frigider)”.
Intervenţia forţelor, pentru localizarea şi lichidarea tuturor focarelor, a durat aproximativ 6 ore.

PUBLICITATE