NEAMȚ: Incendiu la mansarda unui magazin

Pompierii nemțeni intervin în această seară într-o misiune de stingere a unui incendiu la mansarda unui magazin din localitatea Mereuteni, comuna Rediu.

S-au deplasat la locul solicitării 3 echipaje de pompieri cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și EPA.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La locul intervenției s-a deplasat și SVSU Roznov cu o autospecială de stingere cu apă. Nu sunt victime anunțate. – informează ISU Neamț

ACTUALIZARE:

Sâmbătă, 23.02.2019, la ora 19:21, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112”, despre producerea unui incendiu la un operator economic în comuna Rediu, sat Rediu. La locul evenimentului s-au deplasat trei echipaje de pompieri militari, cu o autospecială de stingere, o autocisternă şi o ambulanţă SMURD de prim ajutor calificat, din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamţ, fiind sprijinite și de nouă voluntari din cadrul Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Roznov(cu o autospecială de stingere), Cîndeşti(cu o autospecială de stingere) şi Rediu, care au stins incendiul.

Ca urmare a producerii incendiului, au ars aproximativ 10 metri pătraţi din pereţii unei camere amenajate la mansarda construcţiei, realizaţi din scândură şi plăci de rigips, cca. 10 metri pătraţi din faţada mansardei şi aproximativ 14 metri pătraţi din acoperişul construcţiei realizat din astereală de lemn şi învelitoare din tablă.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,efectul termic de la un coş de evacuare a fumului neprotejat corespunzător faţă de materialele combustibile”.

PUBLICITATE