NEAMȚ: Incendiu de pădure de la o țigară. 3 zile de luptă cu focul pentru pompieri (FOTO)

Vineri, 25.10.2019, în jurul orei 16:00, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre un incendiu de vegetație uscată, la fondul forestier, în zona mănăstirii Nechit.

Intervenția s-a desfășurat pe parcursul mai multor zile, astfel:

– Vineri au participat: un ofițer și 14 subofițeri de la ISU, 40 lucrători de la Ocolul Silvic Tazlău, 3 voluntari de la SVSU Borlești, 4 localnici, 2 călugări și 2 polițiști. 5 subofițeri de la ISU și 3 lucrători de la Ocolul Silvic Tazlău au rămas peste noapte pentru supravegherea zonei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

– Sâmbătă au participat: doi ofițeri și 11 subofițeri de la ISU, 32 lucrători de la Ocolul Silvic Tazlău, 3 voluntari de la SVSU Borlești. 3 subofițeri de la ISU și 3 lucrători de la Ocolul Silvic Tazlău au rămas peste noapte pentru supravegherea zonei.

– Duminică au participat: 5 subofițeri de la ISU, 26 lucrători de la Ocolul Silvic Tazlău, 3 voluntari de la SVSU Borlești. Lucrători ai Ocolului Silvic Tazlău au rămas peste noapte pentru supravegherea zonei.

Pentru această misiune au fost folosite: 1 autospecială de stingere, 1 camion, 1 motopompa transportabilă, 2 autoturisme, 1 TAF, 1 bazin de 2 mc de apă și rucsaci pentru stingerea incendiilor.

Forțele de intervenție au localizat şi stins incendiul, în urma căruia a ars 1 hectar de litieră și 1,5 mc de lemn provenit din arborii uscați.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,fumatul”.

PUBLICITATE