NEAMȚ: Încă o zi cu amenzi și permise reținute

În ultimele 24 de ore, poliţiştii cu atribuții pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au desfășurat acțiuni pentru verificarea respectării normelor legale care reglementează circulația pe drumurile publice.

Astfel, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 148 sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 95.000 de lei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Ca măsuri complementare, polițiștii au reținut 27 de permise de conducere și au retras 5 certificate de înmatriculare.

Vezi și NEAMȚ: 159 de amenzi și 36 de permise reținute în 24 de ore. Șoferiță prinsă cu 142 km/h

Depistaţi în timp ce conduceau vehicule cu viteză excesivă

La data de 31 iulie a.c., ora 16.00, polițiștii Serviciului Rutier Neamț au depistat, pe Drumul Național 15 D, în localitatea Turturești, un bărbat, de 31 de ani, din municipiul Piatra Neamț, care conducea un autoturism, cu 139 km/h, pe un sector de drum cu limita de 50 de km/h.

De asemenea, polițiștii rutieri au depistat în trafic pe Drumul Național 15, în orașul Roznov, un bărbat  28 de ani, din județul Bacău, care conducea un autoturism, cu 120 km/h, pe un sector de drum cu limita de 50 de km/h.

Cei doi au fost sancționați cu amendă, în valoare de 1305 lei, fiindu-le reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, pentru 90 de zile, ca măsură complementară.

Respectați regimul legal de viteză! Polițiștii rutieri reamintesc că viteza excesivă și cea neadaptată la condițiile de drum sau trafic reprezintă una dintre principalele cauze generatoare a accidentelor rutiere în județul Neamț.

Pentru siguranța traficului rutier și menținerea unei atitudini prudente în trafic, polițiștii acționează pe principalele drumuri naționale și județene cu aparatele radar, inclusiv cu dispozitivul TrueCam.

Pentru călătorii în siguranță, recomandăm conducătorilor auto să circule cu prudenţă, să se asigurare şi să semnalizeze înainte de schimbarea direcţiei de deplasare și să crească distanţa de siguranţă între vehicule.

PUBLICITATE