NEAMȚ: Încă o amendă și un ultimatum pentru fabrica de ciment

În urma verificărilor și a constatărilor efectuate de reprezentanții Sistemului de Gospodărire a Apelor Neamț în datele de 4.05.2021 și 5.05.2021, cu privire la producerea unei poluări a cursului de apă Bicaz în data de 03.05.2021, Administrația Bazinală de Apă Siret a sancționat contravențional S.C HEIDELBERGCEMENT ROMÂNIA S.A – Fabrica Tașca în baza Legii Apelor numărul 107/1996 cu modificările și completările ulterioare. Cuantumul total al amenzii este în valoare de 160 000 lei, faptele sancționate fiind prevăzute de art. 87, respectiv:

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS
  • pct. 15 – folosirea, transportul, mânuirea și depozitarea de reziduuri sau de substanțe chimice, fără asigurarea condițiilor de evitare a poluării, directa sau indirecta, a apelor de suprafață sau subterane, 
  • pct. 26 – neanunțarea unităților de gospodărire a apelor cu privire la producerea unei poluări accidentale, de către utilizatorii care au produs-o și
  • pct. 27 – neluarea de măsuri operative, de către utilizatorul de apă care a produs poluarea accidentală, pentru înlăturarea cauzelor și efectelor acesteia. 

Totodată, HeidelbergCement S.A. a primit astăzi o notificare prealabilă suspendării Autorizației de Mediu, din partea Agenției pentru Protecția Mediului Neamț, prin care responsabilii firmei vor trebui să remedieze toate neconformitățile descoperite de către Garda de Mediu – Comisariatul Județean Neamț, în urma inspecțiilor efectuate în ultimele zile.

În caz contrar, autorizația intergată de mediu emisă de către APM va fi suspendată iar activitatea fabricii va fi sistată.

Vezi și NEAMȚ: Garda de Mediu, după poluarea pârâului Bicaz: doar o amendă pentru fabrica de ciment

PUBLICITATE