NEAMȚ: Încă mai sunt școli fără autorizație sanitară, de incendiu și cu toaleta în curte

În județul Neamț, pentru anul şcolar 2018-2019, există 153 de unităţi şcolare cu personalitate juridică şi 187 de şcoli arondate, ce au în total 589 de clădiri în care se vor desfăşura cursuri şcolare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Un număr de 71 de clădiri au fost reabilitate, fiind executate diverse lucrări (lucrări la şarpante/învelitori, reparaţii/înlocuiri instalaţii electrice, reparaţii/înlocuiri instalaţii sanitare, reparaţii şi înlocuiri de ferestre şi uşi, realizarea de izolaţii termice etc.)

La începutul lunii septembrie, 51 de şcoli nu beneficiau de toalete în interiorul clădirilor, dintre care 19 sunt racordate la sistemele de apă curentă.

În ce privește asigurarea cu sisteme de pază și supraveghere video, numărul unităților de învățământ preuniversitar nemţean dotate cu sisteme de supraveghere video, la data de 31 august, era: 114 – exterior; 74 – interior; 242 – interior+exterior. La aceeași dată, 554 de clădiri cu destinație şcolară beneficiază de gard împrejmuitor și 62 de unităţi de învăţământ beneficiază de pază umană.

La nivelul judeţului Neamţ, 50 de structuri ale unităţilor de învăţământ nu beneficiază de autorizaţii sanitare de funcţionare, iar 5 nu beneficiază de autorizație ISU (dar se vor executa lucrările de conformare).

PUBLICITATE