NEAMȚ: Guvernul aprobă studiul de fundamentare al proiectului Autostrăzii Tg. Neamţ – Iaşi

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, astăzi, că se aprobă în şedinţa de Guvern studiul de fundamentare al proiectului Autostrăzii Târgu-Neamţ – Iaşi.

Autostrada va avea 68 de kilometri, iar investiţia care se va realiza în parteneriat public – privat este estimată la 1,2 miliarde de euro.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Aprobăm azi studiul de fundamentare a proiectului strategic de investiții, în parteneriat public-privat, autostrada Târgu-Neamț – Iași. Valoarea totală a investiției este estimată la 1,2 miliarde de euro, iar perioada de proiectare și realizare a autostrăzii este preconizată să dureze 48 de luni.

Proiectul are în vedere realizarea a 68 km de autostradă, iar efectele economice de atragere a investițiilor în această regiune, dar și sociale sunt evidente mai ales că autostrada se racordează la drumul de mare viteză București-Suceava aflat în pregătire la Ministerul Transporturilor”, a afirmat Dăncilă, la începutul ședinței.

Premierul a adăugat că la începutul lunii următoare proiectul va fi deschis investitorilor care doresc să aloce sume pentru construirea autostrăzii.

PUBLICITATE