NEAMȚ: Grup infracțional, destructurat de polițiști. 10 percheziții și 7 reținuți, în Neamț (FOTO)

Ieri, 8 octombrie, polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Neamț, au efectuat 11 percheziții (10 în județul Neamț și una în județul Harghita), pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în contrabandă cu produse supuse accizării.

Din cercetări a reieșit că, în cursul anului 2019, 7 persoane cu vârste cuprinse între 21 și 53 de ani, ar fi acţionat, în mod organizat, pentru preluarea, depozitarea, transportul și distribuirea către consumatori a țigaretelor de contrabandă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Produsele ar fi fost comercializate preponderent pe raza judeţului Neamț.

Conform DIICOT, „în cursul anului 2019, pe raza municipiul Piatra-Neamț a fost constituit un grup infracțional organizat, ai cărui membrii au acționat, în mod coordonat, în ceea ce privește achiziționarea unor cantități importante de țigarete provenind din contrabandă, pe care le-au depozitat și comercializat către diverși cumpărători, în principal pe raza judeţului Neamț.

Ca mod de operare s-a reţinut faptul că membrii grupării infracționale își desfășurau activitatea pe două paliere, respectiv cel privind achiziționarea țigaretelor de contrabandă, urmată de vânzarea „en-gross” către clienți de încredere, în baza unor relații anterioare sau pe care membrii grupului le-au dezvoltat pe măsură ce a devenit notoriu că aceștia comercializează astfel de bunuri, precum și un palier privind vânzarea directă către public în zona Pieței Centrale din municipiul Piatra Neamț, respectiv în Piața Sf. Haralambie și în Piața 8 Martie.

În urma perchezițiilor efectuate, polițiștii au ridicat, în vederea confiscării, 62.000 de țigarete, 7 litri de alcool și 5 grame de substanță vegetală verde-olive, cu aspect de cannabis.

De asemenea, au fost ridicate, în vederea indisponibilizării, 31 de telefoane mobile, 11.000 de lei, 2.300 de euro, 80 GBP, 2 laptopuri, un grinder, un pistol tip airsoft și mai multe înscrisuri.

7 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Neamț, în vederea continuării cercetărilor.

Față de cei în cauză, procurorul a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de constituirea și aderarea la un grup infracțional organizat și contrabandă calificată cu produse supuse accizării.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

În activităţi au fost angrenaţi şi poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, Inspectoratului de Poliție Județean Neamț și jandarmi.

PUBLICITATE