Neamț: Gospodării inundate, alunecări de teren și drumuri cu circulație îngreunată

Inundaţiile din ultimele ore au afectat mai multe drumuri și gospodării din județul Neamț

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Conform unei informări a purtătorului de cuvânt din cadrul Prefecturii Neamț, situația la această oră (14:00) se prezintă astfel:

  • Misiune evacuare apa din curte Sat Boboiesti, Com Pipirig. Se deplasează o autospecială cu 4 subofițeri din cadrul ISU Neamț.
  • Misiune evacuare apa din curte Sat Boboiesti, Com Pipirig. Se deplasează o autospecială cu 4 subofițeri din cadrul ISU Neamț.
  • Misiune evacuare apa din curte com. Piatra Soimului. Se deplasează o autospecială cu 2 subofițeri din cadrul ISU Neamț.
  • Misiune evacuare apa din curte com. Borlesti. Se deplasează o autospecială cu 2 subofițeri din cadrul ISU Neamț.
  • Misiune evacuare apa din curte com. Garcina, sat Almas. Se deplasează o autospecială cu 4 subofițeri din cadrul ISU Neamț.
  • În comuna Poiana Teiului, alunecare teren (afectate 2 case, 2 familii, cu câte 2 membri). Familiile se vor duce la rude.

Reamintim că și drumurile naționale din județul Neamț au fost afectate. Din cauza aluviunilor căzute de pe versanţi pe carosabil, circulaţia rutieră pe DN17B Poiana Largului – Vatra Dornei a fost întreruptă la km 56+300 de metri, în zona localităţii Roşeni (în jurul orei 13:00 a revenit la normal).
De asemenea, pe mai multe drumuri naţionale se circulă îngreunat (conform ultimului raport al centrului Infotrafic – ora 11:30):
– DN15B Poiana Largului – Târgu Neamţ, la km 27+500 de metri, în zona localităţii Petru Vodă (apă pe carosabil);
– DN15 Poiana Largului – Topliţa, la Bistricioara (arbori pe carosabil);
– DN17B Poiana Largului – Vatra Dornei, la km 58, în zona localităţii Poiana Teiului (căderi de pietre de pe versant pe carosabil).

PUBLICITATE