NEAMȚ: Gheorghe Ștefan, achitat de Tribunalul Neamț într-un dosar de trafic de influență

Gheorghe Ștefan „Pinalty” a fost achitat, ieri, de Tribunalul Neamț într-un dosar privind finanțarea ilegală a FC. Ceahlăul, unde fostul primar al municipiului Piatra-Neamț a fost acuzat de trafic de influență.

În temeiul art. 396 al. 5 Cod procedură penală raportat la16 al. 1 lit. c Cod procedură penală, achită pe inculpat – trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influență”, notează decizia magistraților Tribunalul Piatra Neamț.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Este a doua achitare a lui Gheorghe Ștefan, prima fiind într-un dosar în care a fost acuzat că ar fi luat bani de la omul de afaceri Petru Paleu ca să-l ajute în obținerea unor lucrări.

Și sentința Tribunalului Neamț de ieri dar și prima achitare nu sunt definitive, ultimul cuvânt avându-l Curtea de Apel Bacău.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, la începutul anului 2010, inculpatul Ştefan Gheorghe a pretins de la directorul unei societăți comerciale cu activitate în construcții ca aceasta să sponsorizeze echipa de fotbal FC Ceahlăul Piatra Neamț cu un procentaj de 3% din sumele pe care societatea urma să le încaseze în baza unui contract încheiat cu SC HIDROELECTRICA SA – SUCURSALA HIDROCENTRALE BISTRIȚA privind un obiectiv de investiții având ca obiect lucrări hidroenergetice pe râul Siret.

În schimbul banilor, Ștefan Gheorghe a promis că va interveni pe lângă funcționarii din conducerea SC Hidroelectrica SA, societate cu capital majoritar de stat care aloca fondurile necesare investiției, pentru a se continua finanțarea obiectivului amintit.

În temeiul solicitării lui Ștefan Gheorghe, în perioada 2010 – 2011, între SC FC Ceahlăul SA Piatra Neamț în calitate de prestator și societatea cu activitate în construcții, în calitate de beneficiar, au fost încheiate șapte contracte de reclamă și publicitate în temeiul cărora au fost emise nouă facturi fiscale și a fost achitată prin ordine de plată suma totală de 998.000 lei, în condițiile în care nu există nici un document privind executarea obligațiilor asumate de prestator.

PUBLICITATE